Julegavetips – fluebinderutstyr

Julegavetips - fluebinderutstyr fluebindersett

Det har blitt mer populært med fluefiske de siste årene, og det har gjort at flere også har begynt å interessere seg for fluebinding. Det gjør at fluebinderutstyr kan være en god julegave.

Hva som trengs for å binde fluer

En hel del faktisk. Av det mest grunnleggende kommer verktøy som bindestikke, trådholder, en god saks og dubbingnål. Men, dette er kun verktøyet som trengs. I tillegg til dette kommer fluebinderkroker, bindetråd og forskjellige typer fluebindermaterialer som hår, fjær og kunstige materialer.

Kjøpe enkelt fluebinderutstyr eller fluebindersett?

Det er ingen tvil om at et fluebindersett kan gi deg en lavere pris, men ofte vil disse settene har en lavere kvalitet på utstyret. Samtidig kan et fluebindersett være et veldig bra utgangspunkt for nybegynnere. Etterhvert som ferdighetene kommer på plass er det selvsagt mulig å utvide fluebindersettet ved å kjøpe enkelt fluebinderutstyr når behovet er der.

Dersom du skal kjøpe fluebinderutstyr til en erfaren fluebinder kan det å kjøpe fluebinderutstyr enkeltvis være den beste løsningen. Men, her er det flere fallgruver. Det er viktig å vite hva slags fluer personen binder. Som regel kreves det annet utstyr for å binde tørrfluer til ørretfiske enn det som kreves for å binde laksefluer. Det kan være smart å spørre etter en ønskeliste, ellers kan det å kjøpe et gavekort være en god løsning.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*